Objectius generals

• Ser un centre obert a totes les edats. Fonamentalment dirigit als nens des de la infantesa, l’escola de música ha de ser també un centre amb cabuda per als joves i adults que s’hi acostin, ja sigui perquè han heretat una manca d’educació artística en la seva etapa formativa, ja sigui perquè volen omplir el seu temps de lleure amb projectes de desenvolupament personal o perquè s’han decidit més tard a fer camí amb la música i/o les arts escèniques.

• Ser un centre obert a tots els interessos. Amb una oferta docent prou àmplia per acollir opcions ben diverses i individualitzades que permetin a cada alumne/a desenvolupar les seves capacitats. Aquest ampli ventall ha d’incloure tant la diversitat de manifestacions musicals i escèniques, sense rebutjar cap estil o gènere, com els diferents processos d’aprenentatge.

• Ser un centre obert a totes les aptituds. On hi té cabuda qualsevol persona, independentment de la seva velocitat d’aprenentatge i de la seva capacitat física, psíquica o intel·lectual. Entenent l’educació i la pràctica musical o de les arts com un procés de creixement personal, sense perspectives ni objectius professionalitzadors.

• Ser un centre obert a totes les economies. Amb l’objectiu que ningú quedi exclòs per raons econòmiques. Establint un sistema d’ajudes diverses i flexibilització en casos on l’economia familiar té dificultats per assumir despeses en activitats extraescolars.

• Ser un centre obert i dinàmic dins del territori. Mantenint com a norma la vinculació i presència del centre en actes culturals i socials de l’entorn, tant liderant activitats i/o manifestacions culturals com interactuant amb altres agents locals, ja siguin de caire institucional o social.

Objectius específics

De l’essència d’aquestes idees generals que s’acaben d’exposar, derivaran diversos objectius específics que ens serviran de propòsit per assolir la idea general i els resultats que es volen aconseguir en el procés d’execució del projecte.

Contribuir a la formació integral dels alumnes, ajudant-los en el seu creixement personal i procurant que aquests influeixin positivament en la societat.
Desenvolupar sensibilitats vers la pràctica artística i cultural.
Estimular la creativitat.
Fomentar la pràctica musical i escènica en grup.
Valorar la importància del treball en equip.
Eixamplar les capacitats d’autonomia personal.
Adquirir bons hàbits d’estudi i fer de l’esforç, la constància i el treball un motor de creixement personal.
Fer de la consciència corporal i el domini del cos un pilar de l’aprenentatge instrumental i escènic.
Vetllar per aconseguir una bona preparació acadèmica de tots aquells alumnes que desitgen fer de la música la seva professió i continuar els estudis musicals en centres d’estudis reglats.
Ser un centre de referència cultural del poble, de l’illa i de les Illes Balears.
Establir vincles amb altres entitats culturals, socials i/o educatives, per tal de transmetre a l’alumnat uns valors d’identitat cultural i cooperativisme associatiu.

Aquesta web utilitza cookies pròpies. En fer clic en el botó Acceptar, acceptes l ús d aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad
Obriu WhatsApp
1
Escola Municipal Música, Arts escèniques
EMAC, necessites ajuda?